Welkom!!


Leuk dat je de moeite hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog.
Nóg leuker vind ik het wanneer je een berichtje achterlaat...

woensdag 21 augustus 2024

Kleuren met Potloden reminder challenge Augustus

In verband met de vakantieperiode worden er op het Kleuren met Potlodenblog in juli en augustus geen inspiratiekaarten geplaatst. In plaats daarvan een extra reminder voor de challenge. Voor deze challenge heb ik 2 kaarten gemaakt. De eerste kaart was met een digi van All Dressed Up en vandaag laat ik jullie een kaart zien met een digi van PolkaDoodles; één van de andere sponsoren. 
Ik ben aan de slag gegaan met Winnie Daisy Fairy. 
Een heerlijke digi om in te kleuren 🥰.
Winnie heb ik ingekleurd met FaberCastell Polychromos en voor de liefhebber zijn dit de kleurnummers:
Winnie Daisy Fairy:
haar: 199-177283-188
bloemen: (PrismaPremier) 1018-(FaberCastell)125   157-247
huid: 132-189-187
jurk-vleugels-schoentjes: 157-247
Bunny Rabbit Friend:
170-168-174   1018

Het papier komt uit een oude paperpad van WeR MemoryKeepers - Little One.
De libelles zijn gemaakt met een pons waarvan ik het merk niet meer weet.
De bladeren zijn gestanst met een stans van CheeryLynn. De bloemetjes komen uit mijn voorraaddoos.
De tekst heb ik gemaakt in de software van de Silhouette Cameo en is HIER te vinden.

Challenges:

Een heel fijne woensdag en tot een volgende kaart

zaterdag 17 augustus 2024

Hoera 'n Zoon

For another language please use Google translate in the side bar on the right.
Thank you.

Vandaag mag ik weer een blogpost verzorgen op het Mirtillamenteblog.
Eén van de series waar ik graag mee werk is Almost Cute. Ik vind deze serie uitermate geschikt voor babykaarten.
Deze keer heb ik Koala hiervoor gebruikt. Michelles beste vriendin gaat eerdaags bevallen van een zoon, dus dit kaartje heeft al een bestemming 💖💙.
Het schattige koalaatje heb ik ingekleurd met Faber Castell Polychromos in lekker vrolijke kleuren.
Het kleurrijke DP heb ik ooit eens gekocht bij Scrappapier en is van K&Company - Lions Sleeps Tonight. De tekst heb ik in de software van de Silhouette Cameo gemaakt. Tegenwoordig kun je alles wat je ontwerpt met de Silhouette opslaan in PNG met transparante achtergrond, wat voor afbeeldingen en teksten erg handig is.
Voor de 'finishing touch' heb ik bijpassende knoopjes gezocht in mijn eindeloze knoopjesvoorraad en...... ja daar zijn ze weer..... houten hartjes van de Xenos; deze voorraad is inmiddels niet meer zo eindeloos 😆.

Bij het online gaan van deze blogpost is Michelle weer een paar dagen bij me. Heerlijk een aantal dagen gezelschap..... samen eten..... samen tuinieren..... samen wandelen..... en samen niets doen 😁.

Challenges:
Een fijne dag en tot de volgende kaart!

zaterdag 10 augustus 2024

Kleuren met Potloden challenge Augustus

 Vandaag start de augustus challenge bij Kleuren met Potloden. 
Net als elke maand hebben we ook deze maand weer 4 sponsoren, waaronder  All Dressed Up.
Ik ben aan de slag gegaan met Cat Person.
Ik heb de digi uitgeprint op DCP papier 160 grams (Clairefontaine) en ingekleurd met PrismaPremier kleurpotloden. DCP papier is erg glad. Persoonlijk vind ik dit heel prettig. Het doezelt heerlijk, mits je genoeg potloodafgifte op je papier hebt. Ik kleur tegenwoordig ook graag op ClairAlfa. Dit papier is minder glad. Mijn bevindingen van dit papier vind je HIER.
Voor de liefhebbers heb ik hier de kleurnummers:
haar: 916-1002-944-1095
elastiekjes: 1005
huid: 927-927-1092-925
jurkje en sokken: 1005-1097
laarsjes: 943-945
kitten in de armen: 944-945
kittens op de grond: 1092-1030-925

Het designpapier komt ook nu weer uit de paperpad IndianSummer van BasicGrey. Het knopenbakje had ik ook nog op tafel liggen 😊. Meer dan de knoopjes en de tekst heeft deze kaart niet nodig vind ik.
De tekst heb ik gemaakt in de software van de Silhouette en is HIER te vinden.

Het toeval wil dat ik begin deze week van Kanjerpost het adres heb gekregen van een meisje dat dol is op katten. De kaart is inmiddels onderweg naar haar.

Challenges:

De komende 2 weken zijn rustig.... in die zin dat er geen kleinkinderen over de vloer komen.  Zowel Niels als Leonie zijn met hun gezin op vakantie. Ben wel blij dat Michelle komende week een aantal dagen komt. 
Ik besef dat het best wel een luxe is om de kinderen 'in de buurt' te hebben. Alle drie wonen binnen 2 uur rijden. En dat is niet overal zo. Buren van me hebben de dochter in Zwitserland wonen.... dat is een héél eind rijden🙈.  

Allemaal een heel fijn weekend en tot de volgende kaart

woensdag 7 augustus 2024

Warme Herfstgroet - GD CheerfulSketches

Met DEZE kaart behoorde ik vorige maand tot één van de winnaars bij CheerfulSketches en mocht ik deze maand gastdesigner zijn. Geesje stuurde me Gertrude Autumn uit de collectie Le Pine van Mirtillamente, samen met een prachtige sketch om mee te werken.
Ik vond het heerlijk om Gertrude in te kleuren en ben helemaal losgegaan op haar kapsel 😊. 
Gertrude heb ik ingekleurd met FaberCastell Polychromos. In plaats van DCP papier van Clairefontaine te gebruiken, heb ik deze keer gekleurd op ClairAlfa ook van Clairefontaine. Dit papier is aanzienlijk minder glad. Ook is het me opgevallen dat je de digi na het printen langer moet laten drogen; dit om vlekken bij het doezelen te voorkomen. Ook het doezelen gaat wat minder soepel, maar is wel te doen. Normaal doezel ik heel internsief, maar bij Gertrude heb ik het heel lichtjes gedaan..... puur voor de overgang. Wel kun je op dit papier lekker veel lagen aanbrengen.
Het designpapier komt uit een oude paperpad van BasicGrey - IndianSummer. De blaadjes zijn gemaakt met een stans van TatteredLace. De tekst heb ik gemaakt in de software van de Silhouette Cameo.

Vandaag ga ik naar OCON in Hengelo. Sinds een klein jaar heb ik veel last van mijn heupen en ondanks oefeningen en fysio wil het maar niet minder worden. Dus leek het de huisarts verstandig om een afspraak te maken met de orthopeed..... dat heb ik in mei gedaan en kan er vanochtend terecht 😊. Eens zien wat eruit komt.
Update: Er is op de foto's matige slijtage te zien. Gezien mijn klachten kom ik in aanmerking voor een heupoperatie. Omdat ik nog 'zo jong' (wordt niet vaak meer tegen me gezegd😆) adviseerde de orthopeed om het - als het lukt - nog uit te stellen. Ik heb een folder met adviezen voor niet-operatieve behandeling van de heup meegekregen. Veel wandelen en fietsen, naar fysio en veel oefeningen doen.... kortom veel bewegen. Dus dat wordt freubelen in veel etappes van maximaal 1 uur zitten 😉). 
Mijn zus heeft dezelfde klachten en ook hetzelfde advies gekregen..... dus voorlopig hobbelen we zo nog ff door 😊.

Challenges:
Een heel fijne dag allemaal en tot een volgende kaart.

donderdag 1 augustus 2024

Mirtillamente challenge Augustus

For another language please use Google translate in the side bar on the right.
Thank you.

Het is alweer augustus. Onbegrijpelijk hoe snel de dagen voorbij vliegen. 
Aan elk begin van de maand start er op het Mirtillamente Challengeblog de challenge..... zo ook vandaag 🥰. Zoals altijd is het thema 'Anything Goes'. Hoe makkelijk wil je het hebben 😉?!
Omdat deze maand de 1e op een 'kerstdonderdag' valt, leek het me leuk eens een kerstkaart te maken met één van de digi's uit de set About Christmas no 1 van de Svario Collection.

Met behulp van de CSG-sketch van deze maand is er deze kaart uitgerold:


Zoals (bijna) altijd heb ik de afbeelding weer ingekleurd met kleurpotloden. Deze keer weer met de PrismaPremier kleurpotloden.
Het designpapier komt uit een 'antieke' paperpad van Kars X-mas Collection. Verder heb ik een tekststans van Crealies gebruikt en sterretjes van Xenos (deze bewerkt met glitterglue.... evenals de rode neus van Rudolph)

Challenges:

Vandaag weer een superleuke dag!
Vanmiddag rij ik met mijn vriendin naar Michelle om daarna door te rijden naar 'Zacht Staal'. Dit zat al héél lang in de planning en vandaag is het zover.
Mijn vriendin was via via op de website van bistro 'Zacht Staal' terechtgekomen en was er erg enthousiast over; het is een restaurant gevestigd in een oude kas net buiten Beverwijk. Ze serveren allemaal gerechten bereid met groenten/fruit uit eigen moestuin. Omdat het dichtbij Michelle is, vroeg mijn vriendin aan Michelle of zij dit kende.
Zéker kende Michelle 'Zacht Staal', want het toeval wilde dat Michelle en ik er net geweest waren.... én hadden genoten van het overheerlijke eten. 
Dit wordt wéér genieten vanavond!

Allemaal een fijne dag en tot een volgende kaart!