Welkom!!


Leuk dat je de moeite hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog.
Nóg leuker vind ik het wanneer je een berichtje achterlaat...

vrijdag 25 augustus 2017

Goodgoan!

lieve allemaal!

Degenen onder ons die een vakantieblogpauze hielden, starten hun blogactiviteiten waarschijnlijk zo langzamerhand weer op.
Het freubelseizoen zit er weer aan te komen.
Andere jaren verheugde ik me hier ontzettend op.
Weer heerlijk volop aan de freubel.

Trouwe volgers onder jullie hebben inmiddels wel gemerkt dat mijn blogactiviteiten zeer schaars aan het worden zijn.  Een aantal van mijn volgers is wellicht op de hoogte van het feit dat mijn man Martin MS heeft..... al ruim 35 jaar. Sinds 1992 zit hij in een rolstoel en verzorg ik hem. De MS is inmiddels in een zeer vergevorderd stadium, waardoor hij 24/7 verzorging nodig heeft. Hij moet overal mee geholpen worden; met eten en drinken, met computeren, met tv kijken noem maar op. Overal heeft Martin hulp bij nodig. De geplande zorg (zoals het douchen, wassen en aankleden e.d.) wordt door de Buurtzorg gedaan. De ongeplande zorg doe ik (met wat hulp van de kinderen als ze bij ons zijn en wat hulp van de buurtjes).

Vandaar dat het kaarten maken ideaal was. Ik in de achterkamer aan de freubel... en dicht bij de hand als Martin hulp nodig heeft. Dit gaat al zo'n 25 jaar zo..... en ik begin te merken dat ik opgebrand dreig te raken.
Wat eerst een ontspanning was, is inmiddels een inspanning geworden. Het halen van de deadlines voor het DT-werk van Craftliners en Kleuren met Potloden werd steeds moeilijker, deels omdat ik totaal geen inspiratie had/heb en deels omdat ik er eigenlijk helemaal geen tijd meer voor heb.
Op het Craftlinersblog is inmiddels te lezen geweest dat ik met mijn DT-werkzaamheden bij Craftliners (helaas) ga stoppen. De dames van het Kleuren met Potloden DT heb ik vanochtend ingelicht. Ik vind het een heel zware beslissing die ik heb moeten nemen, maar op dit moment zie ik geen andere uitweg. Mijn bijdrages aan het Craftlinersblog eindigen 30 september en die van het Kleuren met Potlodenblog 31 oktober. Ik plaats ze ook alleen maar op deze twee blogs.... wellicht tezijnertijd ook hier op het blog.

Voorlopig ligt mijn focus op de verzorging van Martin en het helpen van Leonie die in de laatste maanden van haar (zware) zwangerschap zit.
Daarom heb ik besloten voorlopig een blogpauze in te lassen.
Als er geen kaarten gemaakt worden, kan er ook niets geplaatst worden ;-).
Zoals zo vaak in het verleden, hoop ik ook nu weer op rustiger tijden in huize Hollander. Als die weer aanbreken, dan ben ik weer te vinden in blogland.

Tot die tijd zeg ik op zijn Twents:
Goodgoan!

16 opmerkingen:

 1. Hoi Angela,dat heeft mantelzorger bent had ik begrepen, ook al volg ik je nog geen jaar. Het klinkt heel zwaar en dat is het ook, ook al doe je het natuurlijk met alle liefde die in je zit.
  Heel veel sterkte en wijsheid gewenst in alles wat er nu op je pad komt. Je staat in mijn blogrondje, dus als je iets plaatst zal ik het zien. Hou je taai en een knuffel voor jou!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Angela, dat we het jammer vinden dat je deze beslissing moet nemen wist je al, maar wat wel fijn is dat je onze kleuravondjes nog wel als ontspanning ziet en dat probeert vol te houden. Ik kan nog heel veel van je leren op kleurgebied, dus daar ben ik heel blij mee. En het is natuurlijk elke week ook weer heel gezellig.
  Groetjes Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Angela.
  Knap hoe je het al die tijd al de verzorging voor je man voor je rekening neemt, dat is niet niks en behoorlijk zwaar. Goed dat je aan jezelf denkt en even een pauze neemt.
  Ik hoop voor je dat je straks ook weer in wat rustiger vaarwater komt. Geniet van je gezin en het straks weer opa en oma worden. Sterkte met alles.
  Groetjes Maria.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd moeilijk om zo'n beslissing te nemen. Hopelijk krijg je nu wat meer rust om je nog meer te kunnen focussen op je gezin.
  Ik wens je heel veel sterkte toe met je man en de zwangerschap van je dochter.
  Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi angela
  super hoor hoe je ermee omgaat , het vraagt veel energie en je gezin komt toch op de eerste plaats,
  ondanks alles moet je toch proberen te genieten van al het moois dat jullie samen nog kunnen delen.
  ik begrijp dat je hobby dan een uitlaatklep kan zijn en dan moet er geen druk op staan wanneer je iets af moet hebben, heel veel sterkte
  groetjes rian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Angela,

  we hebben al gemaild dus hier zeg ik alleen nog dat ik je moeilijke beslissing heel goed begrijp maar je prachtkaarten ook wel heel erg zal gaan missen.....
  Heel veel sterkte met alles, ik hoop tot betere tijden als alles met Leonie straks achter de rug is en je van 2 prachtige kleinkinderen kunt genieten!!!

  Knuffel xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Angela,
  Jammer dat je deze moeilijke beslissing hebt moeten nemen, maar als het moeten wordt, dan is het niet meer leuk. Ik wens je veel sterkte toe met je man en hopelijk binnenkort 2 kleinkinderen, ik zal je kaarten missen,
  groetjes
  Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel begrijpelijk dat je hiertoe hebt besloten, je prioriteiten moeten nu bij je man en dochter liggen. Ik hoop dat je toch af en toe tijd kunt vinden om iets te hobbyen om je gedachten te verzetten, want je moet ook goed voor jezelf zorgen. Sterkte Angela en een je verheugt je vast op je kleinkind in wording!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Angela, I sadly know where you are coming from. I had to do the same when my darling Tony was so poorly and I had to do everything for him and also go to the different hospital appointments. Near the end when he went in the Hospice I still had to go and sit by him even though he wasn't awake very much. I have never really got back into crafting. Gone are the days that I come to my Craft Room and make very intricate cards. I come in and make the quickest possible because people expect a handmade card from me. I miss his presence in the room. I am also tied up in my Salvation Army training course and my work with them. They have become my family.
  I hope you manage to get back to the crafting you love as it was relaxing and took my mind off of things. Your husband and daughter must come first though sweetie.
  Hugs
  Cathy
  xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een verstandige beslissing Angela. Het is erg moeilijk maar je man en je familie vragen nu alle aandacht. Je kunt helaas niet alles tegelijk en ik kan me voorstellen dat je hoofd nu niet altijd naar scrappen staat. Ik zal je kaarten zeker missen en wil je heel veel sterkte met je man wensen. Hopelijk kun je straks van je kleinkinderen genieten.

  Liefs,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een moeilijke beslissing heb je moeten nemen Angela!...Begrijp het dat je man en dochter nu op de eerste plaats komen,knap van je dat je de zorg zelf op je neemt. Maar hoop voor je nu er geen druk meer op staat dat je toch weer ontspanning kunt vinden om wat te hobbyen. Hier is de situatie omgekeerd ik heb MS ...lopen gaat slecht zit dus buiten in een rolstoel en binnen heb ik een trippelstoel en komt er ook een groot deel van de huishouding en hulp met sommige dingen bij mijn man terecht...hij klaagt nooit maar als ik het zo lees bij jou dan ben ik wel weer heel dankbaar voor alles wat hij voor mij doet.
  Hopelijk kunnen jullie straks genieten van jullie kleinkinderen..het beste voor jullie allemaal.
  Groetjes Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een hele moeilijke, maar moedige beslissing.
  Je man en je familie heeft je nu heel hard nodig.
  Eem hobby moet een hobby zijn, als het een verplichting gaat worden, dan zit er toch ergens iets niet goed.
  Mocht het je toch lukken een kaartje te maken, dan verschijnt ie vanzelf wel in mijn leeslijst, en dan kom ik kraag nog eens spieken op je blog.
  Heel veel sterkte en kracht toegewenst.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Angela, wat een moeilijke beslissing moet dit voor je zijn geweest maar wel een hele begrijpelijke. Er zitten helaas maar 24 uur in een dag en jezelf voorbij lopen is ook niet de bedoeling.
  Pas een beetje op jezelf.
  Lieve groetjes,
  Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieve Angela, Moeilijk om zo'n beslissing te nemen. Maar heel logisch en begrijpelijk dat de verzorging van je man en helpen van jullie dochter voor gaat.En zeker wanneer het kaarten maken voor DT werk stress gaat opleveren is dat zeker een verstandige beslissing. Ik blijf je blog in de gaten houden en wens je veel sterkte en goede moed toe om alles vol te blijven houden. Ook sterkte voor jullie dochter. En hopelijk kun je gauw genieten van jullie tweede kleinkind.
  Groetjes, Wies

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lieve Angela,
  Hoe jammer het ook is om dit besluit te nemen, het is wel verstandig van je. Als ontspanning moeten wordt, is het ook niet goed. Er zitten nog steeds maar 24 uur in een dag en je energie is ook niet onuitputtelijk.
  Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je zo nu en dan gewoon lekker voor jezelf wat knutseltijd hebt zonder deadlines. Ook sterkte voor Martin en Leonie.
  Groetjes, Liselot

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je langs geweest bent en bedankt voor je reactie; ik lees ze met veel plezier. Graag tot een volgende keer.
xxAngela