Welkom!!


Leuk dat je de moeite hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog.
Nóg leuker vind ik het wanneer je een berichtje achterlaat...

dinsdag 11 april 2017

Bart!

Goede morgen allemaal!

Afgelopen zondag mocht ik weer een blogpost verzorgen op het Craftlinersblog. Ik heb gekozen voor een babykaart, gemaakt met een Collection Kit van EchoPark.
EchoPark heeft een aantal schitterende collecties voor babykaarten, maar ik heb deze keer gekozen voor een papierlijn waarbij je niet gelijk aan babykaarten denkt. 
Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat men voor geboortekaarten niet meer kiest voor de traditionele pasteltinten, maar de iets hardere kleuren. Vandaar mijn keuze op de Collection Kit 'Little Man' van Echo Park.
Zoals jullie zien heb ik gelijk het thema van lopende challenge bij Craftliners meegepakt.
Het thema 'driehoeken' is op meer manieren te verwerken, dan je in eerste instantie zou denken.
Voor de liefhebbers leg ik uit hoe ik de kaart gemaakt heb.
Ik ben begonnen met een passende kleur te zoeken voor mijn basiskaart. Dan is het zo geweldig dat Aurelie cardstockpakketten heeft met maar liefst 24 verschillende kleuren..... allicht dat daar een passende kleur bij zit. Ik heb het turkooise cardstock gekozen en gesneden op 14x28cm en in het midden (14cm) gerild.
Daarna heb ik uit de Collection Kit een achtergrondvel gesneden op 13,5x13,5 en bewerkt met een dye inkt (bijv. van MFT). Om het thema terug te laten komen heb ik vervolgens uit een ander vel uit de Kit een driehoek gesneden, eveneens bewerkt met inkt en vervolgens zo op de kaart geplakt dat er weer driehoeken ontstaan op het achtergrondvel.
Daarna met een stans van MFT uit een derde vel van de Kit een rechthoek gestanst. Een maatje kleiner heb ik gebruikt om wit cardstock te stansen en daar een afbeelding en de sterren op te plakken.
Achter de afbeelding wil ik een tag schuiven met een tekst uit de Collection Kit.
De letters 'BART' heb ik uit de restanten van de tag geknipt en verhoogd op de afbeelding geplakt, nadat ik eerst een aantal eyelets in het witte cardstock had geslagen.
Vervolgens de afbeelding zo op de (iets grotere) rechthoek geplakt dat er weer driehoeken ontstaan en dit geheel op de kaart geplakt..... echter de bovenkant niet dichtgeplakt, omdat daar de tag achter moet.
Voor de afwerking heb ik nog een driehoek uit het overgebleven cardstock gesneden en daar ook weer wat eyelets in geslagen en deze rechtboven in de hoek op de kaart geplakt.
In de stansenset Blueprints 13 zit een heel klein pijltje (punt is driehoek) en deze heb ik 5 keer uit het restant cardstock gestanst; 4x verhoogd op de kaart (links van de afbeelding) en 1 keer rechtstreeks op de kaart (rechtsonder). Ook nog een eyelet door de tag; daarna wat bijpassend flosstouw erdoor en klaar is de kaart. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Challenges:
Creative Craft Cottage: 85 - Dies or/and Punches
Brown Sugar Challenge Blog: 245 - Anything Goes

Dat was het voorlopig weer.
Helaas kom ik op dit moment weinig aan bloggen toe. Naast de verzorging van mijn man, lig ik zelf sinds een week ook in de lappenmand..... geveld door o.a. een hardnekkige verkoudheid. Nooit geweten dat je je daar zo beroerd door kunt voelen. Zo gauw ik de puf weer heb, hop ik jullie bloggen ff bijlangs..... tot dan.

Een fijne dag gewenst.

10 opmerkingen:

 1. Je kaart al bewonderd op dat blog van Craftliners. Zo mooi kaartje met dit papier en stoer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Love this gorgeous laid out creation Angela. Great papers and colours.
  Hugs
  Cathy
  xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wate en geweldige kaart, een echt stoere en ook mooie jongenskaart! Knap zoals je de diverse onderdelen hebt gematcht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een leuke en stoere kaart Angela ! Verzorg jezelf maar goed hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie stoere babykaart. Heel kleurig en leuk zoals je de driehoeken hebt verwerkt op de kaart.
  En beterschap Angela!
  Groetjes, Wies

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een ontzettend gaaf kaartje! Heel mooi en vrolijk papier is het van Echopark.
  Beterschap! We zien je wel weer verschijnen hoor, op de blogs! Gezondheid gaat voor!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel gaaf gedaan Angela! En je laat goed zien welke mogelijkheden met driehoeken er zijn. Leuk om weer eens eyelets te zien, ik 'vergeet' vaak dat ik daar ook nog een flinke voorraad van heb.
  Sterkte met je verkoudheid, rust maar goed uit!
  Groetjes, Liselot

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Great card. Thanks for sharing on Brown Sugar Challenge this week.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fabulous love the colours and detail, thank you for sharing with us at Creative Craft Cottage - good luck
  Lyn - DT

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je langs geweest bent en bedankt voor je reactie; ik lees ze met veel plezier. Graag tot een volgende keer.
xxAngela