Welkom!!


Leuk dat je de moeite hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn blog.
Nóg leuker vind ik het wanneer je een berichtje achterlaat...

maandag 23 mei 2016

Klompen en Tulpen... kan het nog Hollandser?

Goede morgen allemaal!

Gisteren mocht ik op het Craftlinersblog weer een kaart plaatsen.
Hieronder vinden jullie het blogbericht:

 De titel zegt het al..... vandaag gaan we op de Hollandse toer.
Er zijn inmiddels al een aantal blogposten voorbij gekomen met het thema 'Holland'.
Vandaag doe ik nog weer een duit in dit zakje.
Ik ben weer aan de slag gegaan met de stempels van Aurelie uit de serie 
'Made in Holland'.
Er is een tijd geweest dat buitenlanders vaak dachten dat we in Nederland allemaal op klompen liepen en uitsluitend tulpen op de vaas hadden.... of het nog zo is?!?! Klompen en tulpen zijn nog steeds een begrip en vandaar dat ik ze gebruikt heb voor mijn Hollandse kaart.


Omdat ik de stempels centraal wilde stellen, ben ik niet begonnen met de basiskaart maar heb de kaart opgebouwd vanuit de grootte van de stempels en daar het formaat van de kaart op aangepast. Daardoor is de kaart wat kleiner uitgevallen dan het gebruikelijke formaat van 14,5 x 14,5 cm.

De klompen en de tulpen heb ik gestempeld met donkerblauwe stempelinkt op lichtblauw cardstock. (Hiervoor zou je de Hybrid Ink van MFT kunnen gebruiken). Daarna heb ik accenten aangebracht met het witte kleurpotlood van Faber Castell. Zorg wel dat je de punt scherp houdt!


Vervolgens heb ik de afbeeldingen uitgeknipt, op donkerblauw cardstock uit het papierpakket van Aurelie Kalos Collection geplakt en uitgestanst met de mini stansjes van Aurelie. 
Daarna heb ik de embossingfolder Tulips van Aurelie gepakt en met perkamentpapier A5 door een stansmachine gehaald. Het perkamentpapier heb ik eerst tussen een dubbelgevouwen vel kopieerpapier gelegd om scheuren van het perkamentpapier te voorkomen. Het geëmboste perkamentpapier heb ik vervolgens gemat op het donkerblauwe cardstock; daar waar de afbeeldingen op het perkament zouden komen, heb ik wat dubbelzijdig tape gedaan. Op de zichtbare plekken van het perkament gaat dit niet, omdat het tape dan door het perkament zichtbaar blijft.
Als achtergrond heb ik lichtblauw cardstock gebruikt, welke ik ook samen met de Tulips embossingfolder door de stansmachine gehaald heb. Daarna heb ik met een lakverfroller (van schuimrubber) donkerblauwe inkt aangebracht op de geëmboste achtergrond en deze vervolgens gemat op het donkerblauwe cardstock. 
Omdat ik ook donkerblauw als basiskaart wilde gebruiken heb ik het geheel nog een keer gemat op het lichtblauwe cardstock. Daarna heb ik het geheel gemeten (11 x 11 cm) en aan de hand daarvan mijn basiskaart bepaald op 11,5 x 11,5 cm. Als laatste een strook van 11,5 x 23 cm uit donkerblauw cardstock gesneden, deze gerild op 11,5 cm, dubbelgevouwen en de kaart in elkaar gezet.

Met deze kaart wil ik graag meedoen met de challenge bij Cards en Scrap Inspiratie Blog: mei - Typisch Hollands.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze kaart vinden.
Een hele fijne dag gewenst en graag tot een volgende keer.
xxAngela

3 opmerkingen:

 1. Een echte Hollands kaart!!
  Tulpen staan bij mij in de tuin en af en toe in een vaas maar klompen draag ik niet hoor :)
  Een goed begin van de week,
  Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker Hollands !!!!!
  Eeen hele mooie kaart Angela
  Groetjes Els

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je langs geweest bent en bedankt voor je reactie; ik lees ze met veel plezier. Graag tot een volgende keer.
xxAngela